5 manieren om online geld te verdienen die relatief veel Nederlanders doen

Zoals Seph Fontane het mooi omschrijft op zijn blog werkenvanuithetbuitenland.nl “Kappen met die kantoorbaan; op internet ligt het geld voor het oprapen”. Dit klopt op het moment als een geldbus! Op het moment is er op verschillende manieren nog relatief makkelijk online geld te verdienen. Waarom vooral op dit moment? Nu zijn nog lang niet alle mensen op de hoogte van de mogelijkheden om vanuit huis online geld te verdienen.

Onder jongeren is het al een stuk bekender, waardoor over een paar jaartjes de concurrentie een stuk groter zal zijn. Het is immers in vergelijking met het werken voor een baas, een stuk prettiger leven. Je hebt veel meer vrijheden, waardoor je een stuk vrijer kunt leven. De manieren waarmee op het moment goed geld mee te verdienen is, zal ik hieronder beschrijven.

1. Start een informatieve website.

Een website zoals bijvoorbeeld deze is erg gemakkelijk om te maken, zonder dat je er een opleiding voor gevolgd moet hebben. Kun jij je Facebook profiel aanmaken, dan moet het je ook lukken om een WordPress website te maken. Is er een onderwerp waar jij veel vanaf weet, dan heb je meteen een onderwerp voor jouw eerste website. Een website waar je geld mee wilt verdienen heeft bezoekers nodig, het liefst zo veel mogelijk. Daarnaast moet je deze bezoekers om kunnen zetten in geld. Dit is mogelijk door advertenties te plaatsen. Er zijn advertenties waar je uitbetaald krijgt per klik, zoals bijvoorbeeld Google Adsense. Ook zijn er advertentie mogelijkheden waar je een percentage per verkoop via jouw advertentie krijgt. Met deze manier van geld verdienen maak je gebruik van affiliate links. Daarnaast is het ook mogelijk om je eigen product te verkopen in de vorm van bijvoorbeeld een e-book. Hoeveel je kunt verdienen met deze manier van werken? Er is geen bedrag aan vast te knopen, zo kun je al snel enkele tientjes per maand verdienen aan een erg simpele website. Steek je er meer werk en tijd in, dan is het goed mogelijk om enkele duizenden euro’s per maand te verdienen. Zo zijn er genoeg website eigenaren die meer dan 10 duizend euro per maand verdienen aan een website, die bij een verkoop makkelijk 300 duizend euro op zal leveren. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de uitzonderingen van mensen die websites verkopen van miljoenen euro’s.

2. Ben je niet zo’n schrijver, maar wil je wel met een website een inkomen vergaren? Dan bestaat er ook nog de mogelijkheid om een webshop op te zetten.

Hierbij is het niet eens nodig om zelf je producten in te kopen. Je kunt ook een webshop opzetten en aan dropshipping doen. Hierbij betalen klanten bij jou, maar levert een ander bedrijf in een reclameloze verpakking de producten. Zo denk de klant dat de producten gewoon bij jou vandaan komen. Het dropship bedrijf dat de producten levert, doet dit natuurlijk niet voor niets. Vooraf kun jij de prijzen van het bedrijf inkijken, hierop kun jij zelf jouw verkoop prijzen op aanpassen. Het verschil van het bedrag wat het dropship bedrijf ontvangt en wat de klant jouw betaald is jouw winst. Koop je zelf producten in, dan zal je een grotere winstmarge hebben, maar dien je ook zelf te investeren in je voorraad. Hoeveel je met deze bezigheid zal gaan verdienen is net zoals bij informatieve website moeilijk om te zeggen. De mogelijkheden zijn echter enorm.

3. Ben je een vrouw of zijn jullie een stel van achttien jaar of ouder, die op erotisch gebied weinig remmingen hebben, dan is het werken als webcam model ook een mogelijkheid om online geld te verdienen.

Er zijn veel vrouwen die dit werk vanuit het buitenland doen, zo zijn er veel Nederlanders die in Spanje wonen en hun inkomen vergaren door te cammen voor geld. Op deze website is meer informatie te vinden over hoe het werken als webcammodel precies in zijn werk gaat. Houd er in ieder geval rekening mee dat het voornamelijk mannen zijn die geld over hebben om te erotisch te webcammen. De opbrengst van dit soort werkzaamheden is aardig hoog. Men zit al snel aan 30 euro per uur, maar met voldoende inzet kan dit al snel uitgebouwd worden naar tienduizenden euro’s per maand. Tevens is het mogelijk om extra te verdienen aan je eigen content zoals foto en video materiaal. Hierdoor zal je ook geld verdienen op een passieve manier. Het is eenmaal tijd besteden aan het creëren van de content om vervolgens telkens geld te verdienen aan verkopen. Deze verkopen kunnen zelfs jaren achterelkaar doorgaan.

4. Kun je aardig schrijven, maar zie je het niet zitten om een eigen website bij te houden. Dan kun je ook als freelancer geld verdienen als tekstschrijver.

Je schrijft zo vaak over verschillende onderwerpen, al zullen er ook voldoende website eigenaren zijn die een tekstschrijver zoeken voor hun website voor langere termijn. Met dit werk is het mogelijk om per uur betaald te worden, maar vaker komt het voor dat je en bedrag per woord uitbetaald krijgt. Hoeveel dit is, hangt af van jouw schrijfkunsten en van de concurrentie. Zo zijn er schrijvers die al teksten aanbieden voor 1 cent per woord. Al zijn de meeste betere schrijvers een stuk duurder. Zo zijn er schrijvers die onder de 10 cent per woord, de opdracht niet eens doorlezen. Al bij al is het goed mogelijk om een modaal inkomen te vergaren met deze werkzaamheid.

5. Word Daytrader

Een daytrader investeert in aandelen of opties, maar verkoopt deze vaak weer binnen een dag. Je stopt je geld als daytrader dus niet in aandelen die pas over maanden of jaren pas geld opleveren. Eerder worden er aandelen of opties gekocht die al binnen enkele uren weer verkocht worden, of zelfs al binnen enkele minuten!

Hoe dit in zijn werk gaat?

Daytraders houden zich bezig met aandelen of valuta’s waarvan de koersen erg van fluctueren. Hierdoor verschillen de koersen gedurende een dag zo vaak dat een aandeel iedere seconde een andere koers zal hebben. Dit verschil in waarde is vaak maar enige centen of zelfs nog minder. Echter als je voldoende van een aandeel inkoopt, kan een cent verschil al heel veel geld opleveren. Bijvoorbeeld met 50.000 aandelen, levert dit al 500 euro op.

Je zal denken dat je heel veel geld nodig hebt om die 50.000 aandelen te kunnen kopen. Dit valt enorm mee, omdat er bedrijven zijn die aanbieden om de aandelen voor jou aan te kopen, als jij het bedrag aan koersverschil betaald. Hierdoor is het mogelijk om met een klein bedrag veel aandelen of valuta’s in te kopen, waardoor een kleine verandering van waarde geld op kan leveren. Het nadeel van deze vorm van geld verdienen is, dat je bij slecht handelen ook snel geld kunt verliezen.

Er komt dan ook veel kijken bij het dagelijks handelen met valuta’s of aandelen. Gelukkig zijn er websites en boeken, waar veel informatie te vinden is. Ook is het bij veel websites mogelijk om eerst met nep geld te handelen. Hierbij ontvang je gratis fictief geld en ga je handelen met de echte koersen. Op deze manier kun je er achter komen of het voor jou op de lange termijn een lucratieve bezigheid is.